Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нормално е.Нали затова са тези перки.

Comment

• Въпроса ми е нормално ли е толкова на често да върти, защото започнах да си мисля, че термостата не отваря изцяло и не минава достатъчно вода през радиатора, явно е нормално, на никой от моите приятели не им върти толкова често перките.

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
        Въпроса ми е нормално ли е толкова на често да върти, защото започнах да си мисля, че термостата не отваря изцяло и не минава достатъчно вода през радиатора, явно е нормално, на никой от моите приятели не им върти толкова често перките.
        Това се получава, когато датчика ти е по-чувствителен. В това няма нищо лощо, даже е много по-добре. Така ти поддържа една по-постоянна температура.
        Нискокачествените датчици работят по-продължително време, защото имат по-голям хистерезис. Тоест по-голям диапазон. Виждал съм екземпляри, които играят цели десет градуса, а това са удари по мотора!
        Last edited by tonov; d.m.y г., 23:05.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Благодаря, той датчика е нов, на 1 месец някъде.

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
            Моята 146-ца е есента на 98 г. и е с кора. От краищата тръгна лесно да се сваля, но към центъра е залепена и ще трябва с някакъв нож да я разлепя, за да не се пречупи.
            Сигурно са я лепнали в средата да не вземе да провисне там.

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
            На моя беше увиснал до половината, почнах да го свалям да го оправя, кошмар е свалянeто, залепен е директно за ламарината и се огъва като опъваш и са съм без тапицерия и канти като затворя вратата
            Значи ще е голям филм свалянето...Все повече си мисля да се иде до един тапицер, щото просто нямам време да се мъча да го свалям един ден тва и после да качвам друг...

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
            Въпроса ми е нормално ли е толкова на често да върти, защото започнах да си мисля, че термостата не отваря изцяло и не минава достатъчно вода през радиатора, явно е нормално, на никой от моите приятели не им върти толкова често перките.
            Нормално е. По светофарите няма как да се охлажда освен на вентилатор, а той все пак не може да ти свали температурата самостоятелно до 80 градуса
            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
              Значи ще е голям филм свалянето...Все повече си мисля да се иде до един тапицер, щото просто нямам време да се мъча да го свалям един ден тва и после да качвам друг.
              Малко разглабяне има, може би вода както @power посочи, не е сложно, след това една прахосмукачка. Ако ти се дават парите си струва да отидеш директно на тапицер, на мен не ми се даваха 100лв и са си карам без таван

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                Колеги защо ми върти перките през 1 мин. за около 10-тина сек., но въпреки всичко не пада температурата, започва да пада чак когато излезна на равно и се движа около 5 минути с постоянна, като спра на място пак започва редовно да ги върти, но не изстива, върти ми само първа степен на 92 градуса. ? Благодаря предварително.
                Щом перките се пускат и кратко време след това спират, означава, че все пак температурата пада заради тях, макар и това да не се вижда отчетливо на индикацията.
                Според мен, всичко си е в реда на нещата.
                Никога не е излишно да почистиш питата на радиатора, ако не си го правил скоро. Това със сигурност ще донесе само полза.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Щом перките се пускат и кратко време след това спират, означава, че все пак температурата пада заради тях, макар и това да не се вижда отчетливо на индикацията.
                  Според мен, всичко си е в реда на нещата.
                  Никога не е излишно да почистиш питата на радиатора, ако не си го правил скоро. Това със сигурност ще донесе само полза.
                  Благодаря, той е скукан и скоро ще си ходи...

Comment

• Имат ли голямо влияние върху поведението на мотора, малките свещи?

Comment

• Не. Просто са скъпи
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Следователно, ако сложа някакви обикновени няма да има промяна в работа на мотора, ЦФ1 е забравих да кажа.

Comment

• Какво имаш предвид "обикновени"?

Моят съвет е слагаш нови големи (денсо иридиум или нжк платинум), а малките не ги пипай
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• В момента и 8-те ми свещи са denso iridium power и са на ръба на живота си: ik20 големите, iu22 малките. Ще си зема големи иридиеви, а малките може ли да са нормални не иридиеви или платина?

Comment

• От мен един съвет. Вземи каквото пише в каталога и не се занимавай с глупости. Аз се опитах да спестя 80 лв. и дадох 170 лв за дензо. Една година по-късно вече са за смяна.
                              sigpic
                              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Дават ми Денсо иридиеви IK20 голяма и IU22 малка.

Comment

Working...
                                X